Voordelen online coaching

Er wordt veel gezegd en geschreven over online coaching. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen? Wat als je in het buitenland werkt, een druk gezinsleven hebt en eigenlijk geen tijd hebt om uit huis te gaan. Dan is het fijn als je in ieder geval in deze vorm aan je eigen ontwikkeling kan blijven werken.

Communicatie via de app en e-mail is tegenwoordig heel normaal geworden en voelt voor veel mensen erg vertrouwd, vooral de jongere generatie voelt zich hierdoor erg aangesproken. Door het op papier wegschrijven door de coachee van zijn vragen en problemen, zorgt ervoor dat deze zijn vragen en problemen gaat structureren. Hiernaast vinden een grote groep mensen het anoniem communiceren per mail fijn en kunnen zich dan makkelijker blootgeven.

Door online te werken worden coaches zelf ook gedwongen om goed na te denken over de reactie op een coachee. Uit vele studies is naar voren gekomen dat de woorden die een coach gebruikt van groot belang zijn. Vraagstellingen die gebruikt worden en opdrachten die meegegeven worden hebben vaak al automatisch een karakter van het zelf tot inzicht brengen van de coachee. Het zelfreflectie vermogen van de coachee wordt hierdoor bevorderd.

Tot slot draagt de frequentie waarin gecoacht wordt (bij online coaching en trainingen kan je op werkdagen binnen 24-uur starten) sneller tot resultaten.